קיימים סוגים שונים של סולמות המיועדים לשימושים שונים. יש מקומות עבודה בכלל ובתעשייה בפרט, שבהם נדרשים סולמות גבוהים, איכותיים ובעיקר – בטיחותיים. סולם ביתי קטן, המיועד להורדה של כלים ממדפים גבוהים אינו דומה כלל וכלל לסולמות אלומיניום, לדוגמה, המשמשים עובדים בחקלאות לקטיף פירות בפרדס או במטע, קל וחומר לסולמות פיברגלס, הנחשבים למבודדי חשמל מצוינים.
רובנו ככולנו מכירים בעיקר סולמות עץ. הם נפוצים וזמינים בעיקר הודות למחירם הזול-ביחס ובשל השימוש הנפוץ והרווח בהם בענפים שונים, כגון בענף הבנייה וכמובן גם לשימוש ביתי. לסולם עץ יתרונות רבים אבל גם חיסרון אחד בולט – העץ מתבלה, לא עמיד בפני מים, עלול להיסדק במהרה ולצאת מכלל שימוש.
סולמות תקניים:
סולמות המהווים כלי עבודה קבוע ובלתי נפרד במקומות עבודה שונים צריכים לעמוד בתקני האיכות הנדרשים. כיום נמצאים בשימוש שני תקנים עיקריים (מערכת מלאה ומורכבת של תקנות ותקנים נמצאים עדיין בשלבים שונים של תהליכי תקינה ואישור, כדי להגביר את הבטיחות של המשתמשים בסולמות השונים) אשר מתוקפם חל איסור מוחלט על ייצור, מכירה ושימוש בסולמות בלתי תקניים.
אם אתם עומדים לפני רכישת סולמות – רצוי שתבררו מקורות אמינים לרכישתם כגון יצרני סולמות מוכרים, בעלי מוניטין, אשר יש להם אתר אינטרנט שבו מוצגים המוצרים השונים והוא משמש מקור למידע מקיף על אודות סוגי הסולמות המוצגים ומוצעים למכירה.
אמצעי זהירות להגברת הבטיחות:
בדרך כלל, מלבד סולמות ,החברות הגדולות מייצרות גם גשרי מעבר, פלטפורמות, במות עבודה מיוחדות ועוד – על-פי הזמנת הלקוחות.
רבים מאתנו לא מייחדים כל מחשבה לפני עלייה על סולם. אנחנו לא טורחים לוודא את יציבותו. בחברות מקצועיות לייצור סולמות ולשיווקם אפשר לקבל גם אבזרים נלווים להגברת הזהירות והבטיחות כגון: רצועות השענה וחביקה, רגליות מסוגים שונים לסולמות, מערכת בלימת נפילה, כלוב הגנה ועוד. סביר להניח כי מי שעשויים להיות צרכניהם הפוטנציאליים של אמצעים אלה הם בעיקר הלקוחות המוסדיים, הנהלות מפעלים, מנהלי ייצור, מפקחים, קציני בטיחות ועוד אשר דואגים לביטחון העובדים ולרווחתם